Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.30 11:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
újburgonya héját, hagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk, vizet róla, burgonyát annyi, őrölt köménymaggal, szikkadt zsemlét, levest összeturmixoljuk, tejfölt simára, leveshez adjuk, összeturmixoljuk, zsemlekockákkal, megkapargatjuk, tojássárgákkal, felforrósítunk, húsleveskockát, megtisztítjuk, húsleveskocka, összekeverjük, petrezselymet, felforraljuk, ledörzsöljük, petrezselyem, ételízesítőt, köménymaggal, felforraljuk, tojássárgája, krumplileves, felaprítjuk, beleszórjuk, megpirítjuk, ételízesítő, újburgonya, újburgonya, hozzáadjuk, megszórjuk, újburgonya, csokor újhagyma, csokor petrezselyem, teáskanál őrölt kömény, evőkanál, evőkanál ételízesítő, húsleveskocka, szikkadt zsemle, tejföl, tojássárgája,
|
|
|
|
|